Streetkläder headerStreetkläder
MC Kläder
Militärkläder
Crosskläder
Streetwear kläder
Hiphop kläder
Rasta kläder
Skate kläder

Skate kläder

     
Det finns massor av olika sorters stilar inom skate kläder och vilken du väljer beror på vad du gillar bäst och vem du vill vara. För det första kan man klä sig åt hiphophållet, förslagsvis säckiga byxor, kanske av manchester men jeans funkar såklart också. Till säckiga byxor krävs säckig eller oversizetröja, kanske med tryck av något basketlag. Eller så kan man ha en huvtröja. Rätta accessoarerna är typiska skatebälten och -mössor. Vill man ha en lite mer slätstruken stil inom skate kläder kan man t.ex. ha tajtare byxor, med t.ex. kamouflagemönster. Till det kan man ha en tajt tröja eller en skjorta.

Ytterligare en inriktning inom skate kläder är en punkig stil. Då är det jeans och tajta tröjor som gäller. T-shirts med rockloggor, seglarjackor eller typ softshelljackor och huvtröjor. Baseballkepsar är såklart alltid rätt.

Var kan du då hitta skate kläder på nätet? Vi vill tipsa om några webbshoppar som är populära och pålitliga men som kanske inte alla känner till. Curbservin är ett amerikanskt företag som finns beläget i Kalifornien (på plats där stilen föddes). De skickar varor även till Sverige (kostar 15 dollar och 2 dollar per extra vara). De har både skate kläder, accessoarer och faktiskt även skatetidningar.

Skate tröjor

Här är bara ett exempel på coola tryck som finns på deras tröjor. De har självklart även tjejkläder, t.ex. den här rosa hoodien:

Skate kläder tjej


Shakk är en svensk webbshop för skate kläder, hiphop kläder m.m. De har massor av snygga huvtröjor, jackor, kepsar och t-shirts. För varje kategori kan man ofta välja om man vill ha "fashion" eller "plain". Plain är lite mer mainstream och neutralt medan fashion är mer crazy och extremt.

Skate huvtröja

Den här huvtröjan hittar man i kategorin fashion och är av märket Townz. Under sektionen jeans kan du även välja mjukisbyxor och loose fit jeans. Priserna är riktigt hyfsade. Alla byxor under loose fit-kategorin kostar för närvarande endast 299 kronor.

Sedan har vi Caliroots som har en sektion för skate kläder. De säljer t-shirts, sneakers och även skateboards. Kolla även in de andra delarna av hemsidan för att se om du hittar något du gillar. När det gäller de här stilarna går de ofta i varandra och det kan vara svårt att definiera vad som är vad - och alla tycker olika. Favoritavdelningen på den här typen av webbshoppar är förstås Sale där man ibland kan göra fynd.Information om cookies