Streetkläder headerStreetkläder
MC Kläder
Militärkläder
Crosskläder
Streetwear kläder
Hiphop kläder
Rasta kläder
Skate kläder

Rasta kläder - en guide

     
Välkommen till vår guide till hur du hittar snygga rasta kläder online. Det kan vara svårt att hitta något nytt eftersom alla ofta pratar om exakt samma webshoppar och därför har vi här försökt tipsa om butiker som inte alla vet om.

Men först och främst, vad är egentligen rasta kläder? Namnet rasta kommer förstås från rastafari som är en jamaicansk religion som började bli populär på 30-talet och spreds främst genom reggaen. Kläderna går ofta i färger som grönt, gult, rött och svart. Populära plagg är beanies, hoodies, stora smycken (ofta med träpärlor eller av läder) m.m. En vanligt förekommande figur på tröjor, affischer och väskor är reggaekungen Bob Marley.

Var kan man då hitta schyssta rasta kläder online? Ja, man kan alltid börja på Tradera. Där finns mest rasta smycken dock.

Rasta smycken armband

Det kryllar av sådana här rasta armband på Tradera, brukar vara billiga.


Eller prova eBay. Skriv in vad du letar efter i sökfältet, ofta kan man få sökförslag, t.ex. rasta hat, beanie, hoodie… Kryssa sedan för nödvändiga val, t.ex. prisintervall, kategorier, om det ska vara auktion eller Köp nu osv.

En webbutik som kanske inte så många känner till är All Things Rasta. Där finns allt du kan drömma om - väskor, alla kategorier av kläder, smycken, tweeds (sådana där man virar runt håret), tygmärken, scarfar, böcker och posters. De skickar till Europa men var beredd på att man ibland kan vara tvungen att betala tull och svensk moms.

Rasta handskar

Vad sägs om dessa fräna handskar i rastastil?


De största, mer kända svenska shopparna inom rasta kläder är Styletower, Zazzle och Topstreetwear som alla har lite olika utbud. Söker du fysiska affärer är Punkt Shop på Sergelgatan 13 i Stockholm ett säkert kort och har så varit i ett par, tre decennier.