Streetkläder headerStreetkläder
MC Kläder
Militärkläder
Crosskläder
Streetwear kläder
Hiphop kläder
Rasta kläder
Skate kläder

Militärkläder

     
När man pratar om militärkläder kan man antingen mena kläder med sjukt bra kvalitet som verkligen på riktigt har tillverkats för armén eller modekläder som är inspirerade av den förra gruppen. Här tänkte vi ta upp lite av varje. Självklart kan man även kombinera de två genrerna för att få en lite mer egen stil. Ibland är det svårt att se vad det ena eller andra kommer ifrån och en oförutsäg accessoar eller basplagg från "äkta" militärkläder är aldrig fel.

De flesta vet det här, men vi tipsar ändå. Överskottsbolaget får ofta in massor med militärkläder direkt från armén. Det är sådant som blivit över och priset är därför bra. Perfekt för kängor men även prylar såsom tält. Slitstarkare grejer får man leta efter. För det första vill vi tipsa om Röda Stjärnan som är en shop som har alla sorters kläder och accessoarer inom army. Bomberjackor, desertlinnen, militärjackor, camogrejer, kalsonger och mössor i mängder - you name it. Bara att frossa.

Alpglasögon militär Kamouflagejacka woodland

Alpglasögon eller en woodland kamouflagejacka, vitt skilda grejer du hittar på Röda Stjärnan.

Tuffaste affären ever, är det månne Desert Rat? En svensk shop som säljer militärt överskott, bl.a. från soldater i strid. Hela uniformer säljs, liksom camokläder och medaljer och mycket mer. Du kan välja själv vilken typ av armé militärkläderna ska komma ifrån. USA, Tyskland, Storbritannien, Norden... För de amerikanska arméerna finns olika inriktningar att välja mellan, t.ex. luftvärnet, marinen osv. En shop med sjukt mycket grejer. Om du är samlare av armégrejer vill vi utfärda en shopaholic-varning angående den här sidan. Ha så kul. ;)

Kolla annars in den lite mer okända webbshoppen Surplus om ni letar efter prylar och rekvisita inom militärgenren.

Är det camokläder du är ute efter? Prova då att på Tradera skriva in "camo", "camouflage", felstavningen "camoflage", "kamouflage" eller kanske till och med "kamo". Men glöm inte att sätta på kaffe först för det kan ta ett tag att titta igenom allt.


Militärbyxor

Många tipsar om IndianaStore (även kallad Army & Navy Store och Indiana Fashion) på Gamla Brogatan 28 i Stockholm. Men det är verkligen en toppenaffär om du vill köpa militärkläder. Jag köpte ett par militärbyxor där år 2002. Nu, mer än tio år senare syns inte en skråma på dem och jag har ändå använt dem hur mycket som helst. Utav den bästa kvalitet jag sett i hela mitt liv. Såna där med fickor på sidorna av benen ni vet, underbara. Numera har Indiana Store en egen webbshop.