Streetkläder headerStreetkläder
MC Kläder
Militärkläder
Crosskläder
Streetwear kläder
Hiphop kläder
Rasta kläder
Skate kläder

Mc kläder - för motorcykel och mode

     
Mc kläder har såklart en viktig funktion att skydda föraren från skador. Men det har också blivit ett snyggt, bekvämt och praktiskt mode. De har blivit en signaturklädsel för olika undergroundstilar såsom metal, punk, rockabilly och även gay. Läder är det främsta kännetecknet såklart. Robusthet är ett annat utmärkande drag. Populära färger är svart, rött och brunt. Ibland även vitt. Vi kommer här att ta upp både mc kläder som brukskläder och modekläder.

Här kommer en liten guide till var du kan hitta snygga, coola, bekväma och praktiska mc kläder online. Vi kommer att visa dig webbshoppar som du kanske ännu inte hittat. Fuskläder eller PU-läder som det ibland kallas kommer vi inte att tipsa så mycket om. Det är lätt att hitta men man ska komma ihåg att det inte är den äkta varan och därför inte har lika bra kvalitet.

Jofama har blivit mäkta populära på senare år, främst tack vare Kenza. De har både kläder för folk som åker motorcykel på regelbunden basis men även en sektion som heter Fashion och där du hittar trendiga kläder på samma tema men som kanske inte är gjorda för att användas i hojsammanhang. (De har även en sektion som heter Snowmobile wear om du nu skulle vara intresserad även av det.)

Jofama by Kenza

Kenza har en egen kollektion inom Jofama och ovan ser vi ett exempel på en mc inspirerad jacka.

Jofama man herr

Exempel på herrjacka från Jofama.

De flesta funktionella mc kläder måste bära CE-märkning för att vara godkända. Det visar att de uppfyllt vissa krav på säkerhet. Glöm inte att benen och fötterna är den del av kroppen som ofta skadas när man åker mc så därför är det viktigt att ha på sig bra skyddande kläder där.

Skinnbyxor mc

Flying Eagle har dessa och många andra tåliga skinnbyxor för mc-åkning. De säljer även skinnvästar, boots, jackor, handskar, väskor och mycket mer.

Söker du efter billiga mc kläder i modekategorin kan du gå till Tradera och antingen välja kategori och sedan skriva in "mc" eller "biker" i sökrutan. Eller så kan du bläddra fram till den kategori du söker, t.ex. Kläder > Herrkläder > Jackor och sedan skriva ett sökord. Var bara noga med att kolla om det är äkta läder eller ej.